Menu

Wat zijn uw plannen met Corsa?

8 feb 2017

Op donderdag 16 maart 2017 vindt er een nieuwe Corsa studieochtend plaats. Het thema “MyCorsa NxT” zal hierbij opnieuw voldoende aan bod komen, ook is er aandacht voor het optimaal inrichten van Corsa en het creëren van draagvlak bij de gebruikers. Deze studieochtend is een vervolg op twee positief beoordeelde studieochtenden MyCorsa NxT in 2016. De deelnemers konden tijdens deze ochtenden hun kennis en ervaringen rond de MyCorsa NxT vraagstukken met elkaar delen. Een deel van de deelnemende organisaties zat op dat moment nog in de voorbereidende fase en anderen hadden al de eerste stappen gezet. Enjoy & Deploy heeft tijdens deze interactieve kennissessies ook haar ruime kennis en ervaring ingebracht, waarbij de nadruk lag op het geven van praktische tips voor het maken van de succesvolle overstap naar MyCorsa NxT. Deze opzet werd door de deelnemers zeer gewaardeerd en als erg zinvol ervaren. Diverse deelnemers hebben al gezegd dat zij ook bij de nieuwe studieochtend weer graag mee willen doen. Voor gebruikers die beperkt gebruik maken van Corsa is de overstap betrekkelijk eenvoudig, maar voor gebruikers die al langere tijd intensief met MyCorsa werken heeft de overstap veel meer impact. Dit maakt een goed geplande en georganiseerde overstap dan ook noodzakelijk.

Programma Corsa Studieochtend

09:30 – 10:00 uur

Ontvangst / Welkom

10:00 – 10:20 uur

Inleiding Studieochtend / Kennismaking & Verwachtingen

10:20 – 10:45 uur Belangrijkste aandachtspunten voor overgang en gebruik MyCorsa NxT
10.45 – 11.15 uur

Wat zijn de praktijkervaringen bij overstap op MyCorsa NxT?
Provincie Noord-Brabant en Radboud Universiteit aan het woord

11:15 – 11:30 uur   Koffie / Thee
11:30 – 12:00 uur Optimale inrichting van Corsa / Tips voor creëren van draagvlak
12:00 – 12:15 uur Interactief – vragen
12:15 – 13:00 uur Lunch / Ervaringen delen / Netwerken

 

Impact overstap naar MyCorsa NxT wordt onderschat

In de afgelopen jaren hebben wij diverse klanten ondersteund en begeleid bij de overstap naar MyCorsa NxT. De impact op zowel het applicatiebeheer als de gebruikers hebben wij hierdoor van dichtbij meegemaakt. De sterk gewijzigde look-and-feel, het werken in een browser en functionaliteiten die net even anders werken of ontbreken, zorgen er voor dat het in ieder geval voor de intensieve Corsa gebruikers een aanzienlijke verandering is.

Wanneer een organisatie deze overstap onderschat of te weinig tijd neemt om de implementatie naar MyCorsa NxT zorgvuldig voor te bereiden, te testen en de gebruikers op te leiden, is de kans op verrassingen groot. Technische of functionele issues kunnen bijvoorbeeld pas na livegang naar voren komen, doordat de consequenties van bepaalde inrichtingskeuzes onvoldoende zijn doordacht. Deze issues kunnen het gebruik van NxT bemoeilijken of zelfs tijdelijk onmogelijk maken. Ook de gebruikers zullen door de nieuwe look-and-feel en de nieuwe manier van werken meer behoefte aan ondersteuning en vragen hebben over hoe zij met de nieuwe interface moeten omgaan.

Als het kennisniveau van de beheerders bij de livegang nog niet optimaal is, dan zal de ondersteuning van de gebruikers en het oplossen van de issues meer tijd in beslag nemen. Dit kan leiden tot verminderd draagvlak in de organisatie en een lagere gebruikersacceptatie.

Reacties deelnemers studieochtenden

De studieochtenden hebben tot veel positieve reacties geleid zoals “Goed om deze informatie van een onafhankelijke partij te ontvangen” en “De impact van de overstap is inderdaad veel groter dan gedacht, goed dat wij hier rekening mee kunnen houden”. Ook de onderlinge uitwisseling van Corsa-ervaringen werd als een waardevol onderdeel van de studieochtend ervaren. Ook Enjoy & Deploy kijkt met een tevreden gevoel op deze studieochtenden terug, vooral omdat onze tips en aanbevelingen bij diverse organisaties tot concrete wijzigingen in de uitrol en een meer gedegen voorbereiding op de overstap hebben geleid.

Wat zijn uw plannen met MyCorsa NxT?

Het einde van de support op MyCorsa is inmiddels aangekondigd. De laatste Corsa-release met MyCorsa is ook uitgebracht en dit betekent dat alle Corsa-gebruikers uiterlijk in 2019 de overstap naar MyCorsa NxT moeten maken. Heeft u de gevolgen voor uw organisatie en gebruikers al in beeld? Hoe gaat u hen voorbereiden op de overstap? Wat is een goed moment voor de overstap in uw organisatie? Vindt u het lastig om op deze vragen een antwoord te geven en kunt u daar wat hulp bij gebruiken?


Schrijf u nu in voor de Corsa studieochtend op donderdag 16 maart 2017 en leer van de ervaringen van andere organisaties.

Inschrijven

Heb je nog vragen? Stuur ons een bericht

Bekijk ook