Menu

Documents shared means people cared

GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND

5 feb 2014

De gemeente Midden Delfland bestaat uit de dorpen Den Hoorn, Schipluiden en Maasland en telt ruim 18.000 inwoners. De gemeente heeft ongeveer 115 medewerkers. Zij werken in het nieuwe, moderne gemeentehuis in Schipluiden. De ambitie van de gemeente is, voor nu en in de toekomst, om het waardevolle karakter van Midden-Delfland op een duurzame manier te behouden.

Alleen een goed functionerende gemeente kan effectief zorg dragen voor het gebied waarin een ieder terecht kan voor de beleving van natuur, ruimte en recreatie. Betrokken en tevreden bewoners zijn onmisbaar voor het uitdragen van de waarde van het gebied naar de regio.


Eén van de speerpunten voor een goed functionerende en klantgerichte gemeente is het project Digitalisering. Met dit project wil de gemeente de mogelijkheden en het gebruik van de documentmanagement oplossing aanzienlijk verbeteren. Kortom, toewerken naar een gemeente waar digitale documenten en bijbehorende documentstromen leidend zijn. Door de implementatie van digitaal- en zaakgericht werken wil de gemeente haar dienstverlening naar de klanten verder optimaliseren, maar ook de kosten terugdringen doordat er efficiënter en effectiever wordt gewerkt.


De consultants van Enjoy & Deploy begeleiden en adviseren de gemeente in dit proces. Denk hierbij aan de inzet van een generieke procedure voor het afhandelen van zaken, het proces bestuurlijke besluitvorming, koppelingen met andere applicaties of het gebruik van de digitale handtekening. De werkzaamheden lopen hierdoor uiteen van het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van procedures, ondersteuning bij de uitvoering van het regulier functioneel applicatiebeheerder tot en met het opleiden en begeleiden van gebruikers voor, tijdens en na het in productie nemen. De stappen in dit project worden zorgvuldig genomen, waardoor de verschillende onderdelen van de documentoplossing gefaseerd in de organisatie worden geïntroduceerd. Deze aanpak zorgt er voor dat de eindgebruikers geleidelijk aan de nieuwe digitale- en zaakgerichte werkwijze kunnen wennen en dat deze wordt geaccepteerd.

 

Lees meer over de Gemeente Midden-Delfland

 

Heb je nog vragen? Stuur ons een bericht