Menu

Documents shared means people cared

BEKERWINST NA KLASSIEKE STRIJD

7 apr 2014

Sinds 2009 vechten de tafeltennissers van Enjoy & Deploy een ware strijd met de Limburgers van tafeltennisvereniging Westa. Van 2009 tot en met 2012 waren deze teams heer en meester in de Nederlandse eredivisie en vrijwel elke partij werd beslecht in een laatste alles beslissende 'game'.

Vorig seizoen kwam er echter een kink in de kabel bij de Limburgers en troffen beide teams elkaar al in de halve finale, waarbij de ploeg uit Zoetermeer tot twee keer toe duidelijk te sterk bleek.

 

Ook dit jaar is Enjoy & Deploy Taverzo de torenhoge favoriet als het gaat om de te verdelen prijzen. De spelers van Wijzenbeek Westa en Taverzo lieten gisteren echter zien, dat soms kleine details de tafeltennissport zo boeiend kunnen maken. Coach Martin Brinkhoff: 'Ik heb gisteren genoten ons spel en van zeer goed spelende tegenstanders. Jan Zibrat en Borna Kovac speelde hun beste wedstrijden van dit seizoen. De vermoeidheid bij Rajko Gommers en een goed spelende Boris de Vries zorgde echter voor een omslag in de wedstrijd. Martijn de Vries zette Borna Kovac onder druk, waardoor Kovac er niet in slaagde de partij alsnog onze kant op te laten vallen.'

 

Toen ook het thuispubliek rook dat er kansen waren voor de underdog uit Wessem moet het voor teammanager Ruud van Graafeiland herinneringen hebben opgeroepen aan de verbeten strijd die beiden teams hebben uitgevochten in de voorgaande jaren. Trommels, aanmoedigingen langs de kant zorgde voor een prima ambiance in het thuishonk van SKF. Toen Liu Qiang ook nog eens snel de eerste gamewinst naar zich toe trok, bleek Jan Zibrat voldoende veerkracht in zich te hebben om de wedstrijd weer om te buigen. Daarin was bij een gelijke stand van 2-2 in sets , 1-1 in games en 10-10 in de 3e game de ontknoping cruciaal. Na gamepoints over en weer, was het Jan die de voorsprong nam met een 13-11 winst. In sneltreinvaart stoomde hij vervolgens door naar de winst.

 

Door deze 3-2 overwinning won Enjoy & Deploy Taverzo voor de tweede maal op rij de Nederlandse beker. Over twee weken staat de eerste halve finale in de play offs van de eredivisie op het programma tegen de winnaar in de ¼ finale tussen Westa en Hilversum. Een nieuwe strijd in het vooruitzicht die hopelijk wederom de sfeer en spanning oplevert van 'Il Classico'

 

Heb je nog vragen? Stuur ons een bericht