Menu

Documents shared means people cared

EUROPEES EN NATIONAAL SUCCES VOOR TAFELTENNISTEAM

1 dec 2014

Het tafeltennisteam Enjoy & Deploy Taverzo heeft de afgelopen weken zowel Europees als Nationaal de nodige successen behaald. De ploeg wist in november de laatste 8 in het Europees bekertoernooi te bereiken door de Belgisch kampioen Logis Auderghem te verslaan.

In 2012 wist de ploeg uit Zoetermeer al eens de laatste 16 in Europa te behalen, waarna het in een spannende ontmoeting met de Franse topploeg uit Angers na een krappe 3-2 nederlaag met opgeheven hoofd het Europees avontuur werd afgesloten. In 2013 lukte het niet om de derde ronde te halen na andermaal een zeer nipt verlies van 3-2. Hoe anders was het op zondag 23 november 2014. De ploeg uit Zoetermeer trof in de derde ronde de ploeg van tafeltennis icoon Jean Michel Saive.

 

De Zoetermeerders traden aan met achtereenvolgens Trinko Keen, Kang Donghoon (KOR) en Benedek Olah (FIN) en hielden Rajko Gommers als reserve achter de hand. Met een scoreverloop dat zou passen in een goed uitgeschreven script liep de wedstrijd naar een beslissing met het minimale verschil van 2 punten. Op 2-2 in de alles beslissende 5e game tussen de Koreaan Kang Donghoon en Belg Yannick Vostes stond uiteindelijk alles gelijk op 9-9. De Belg krijgt het eerste punt om de beslissing te forceren, het was echter de Koreaan die vervolgens met 3 punten op rij de winst met minimaal verschil binnen sleepte voor Enjoy & Deploy Taverzo.  Een unieke prestatie in het bestaan van de club. De 4e ronde zal plaatsvinden op 6 december 2014 om 18:00 in Praag. De ploeg zal met Trinko Keen, Kang Donghoon en Rajko Gommers afreizen naar Praag. 

 

In de Nederlandse eredivisie heeft de ploeg de eerste plaats behaald.  Met 43 punten en een ruime voorsprong op de nummer 2 werd 30 november 2014 de eerste fase in de eredivisie afgesloten. Daarmee plaatst de ploeg zich voor de strijd om het landskampioenschap in het voorjaar 2015 en speelt het met de bovenste vier teams (final 4) uit de eredivisie op 21 december voor de Eredivisie Cup. 

 

De foto's in dit bericht zijn van Oscar Timmers, www.oscartimmers.com

Heb je nog vragen? Stuur ons een bericht