Menu

Documents shared means people cared

LANDSKAMPIOEN TAFELTENNIS 2014

28 mei 2014

Toeters, trommels, spandoeken, werkelijk alles werd uit de kast gehaald door de aanhang van Smash'70. Maar vooral het goede en gedreven spel van de ploeg uit Hattem maakte dat er een ware finale werd gespeeld. Waarbij in de reguliere competitie enkele ploegen zich snel neer legde bij een nederlaag tegen de regerend landskampioen weigerde de ploeg uit Hattem dit te doen, resulterend in een zinderende strijd.

Waar aan Zoetermeerse zijde Jan Zibrat volledig overvallen werd door de zenuwen en de koppositie geen moment kon waarmaken stonden zijn ploeggenoten op. In niets verhullende woorden was Zibrat duidelijk over zijn eigen spel: 'I am so glad, my team mates saved my ass'. Dat het zo maar de andere kant op had kunnen gaan mag blijken uit het verloop van de wedstrijden. Ewout Oostwouder en Borna Kovac vochten een titanenstrijd uit. Coach Martin Brinkhoff had uit tactische overwegingen gekozen om Kovac de eerste en mogelijk laatste wedstrijd te laten spelen. Niet voor niets blijkt achteraf want Kovac maakte niet alleen overtuigend het winnende punt tegen Koen Hageraats, maar kwam ook in de eerste titanenstrijd met Oostwouder terug van een 6-2 achterstand in de beslissende vijfde game.

 

Sleutel tot de winst in deze partij lag uiteindelijk bij Rajko Gommers. In zijn partij tegen de gedreven Koen Hageraats vochten beiden voor wat ze waard waren. Vier van de vijf games werden dan ook met het minimale puntenverschil beslecht, waarbij Hageraats de eerste kans om de wedstrijd te winnen op 10-9 niet wist te verzilveren. Rajko Gommers deed dat, tot opluchting van de Zoetermeerse aanhang, vervolgens wel door met 3 punten op rij de wedstrijd te winnen.

 

LANDSKAMPIOEN 2014
Hiermee is Enjoy & Deploy Taverzo voor de tweede keer op rij landskampioen van Nederland.

 

Heb je nog vragen? Stuur ons een bericht